dimarts, 27 d’octubre del 2009
Treball Blogosfera
Pràctica d'una imatge amb el programa Gimp
Per reduir la imatge he seguit els següents passos:
1. Obrir la imatge original amb el programa Gimp
2. Anar a la eina de "cuter" i tallar la part que vols i clicar sobre la imatge retallada
3. Guardar la imatge
Imatge sense algun element
1. He eliminat l'antorxa de l'estàtua
2. He eliminat la bandera
3. He eliminat els àrbres del costat dret
diumenge, 25 d’octubre del 2009
Educació i vida quotidiana

FOTOGRAFIA
- Com més píxels te una imatge, pot tenir més qualitat.
- El fet que tingui més píxels podem veure més detalls.
- Com més píxels té la pantalla, més informació i cap.
Grandària: fa referència a la quantitat de píxels que té la imatge.
Pes: és el que ocupa la imatge en memòria i és mesura en Bytes .
Resolució: relació entre el nombre de píxels i l’espai físic que ocupa. Es mesura, normalment, en píxels per polsada o ppp.
Profunditat de color: nombre màxim de colors que pot arribar a tenir la imatge.
Com més píxels per metre tingui, la imatge serà més nítida. Quant fem un (copiar/pegar) d'una imatge la resolució canvia però els píxels no.
dijous, 15 d’octubre del 2009
Competències i estratègies comunicatives
Ho vam poder visualitzar en un video que ens va mostrar l'Anna:
dimecres, 14 d’octubre del 2009
Primeres activitats
Primer de tot vam fer una mica de teoria per tal de saber en que consistirà la pràctica que realitzariem a continuació. Seguidament, un cop vam acabar la teoria vam baixar a baix a la pista a fer diferents jocs. Vam inicar la practica amb una cançó infantil ( activitat que realitzarem cada dia abans d'iniciar qualsevol altra practica; és a dir, iniciarem i finalitzarem la practica d'educació fisica amb una cançó infantil i aportan les nostres opinions de la practica que més ens ha agradat al finalitzar cada sessió.
El primer dia vam realitzar jocs de coneixença; com el joc del pistoler i un altre joc que concistia a passar-nos la pilota i dir el nostre nom, i el hobby que més t'agrada.
El segon dia vam realitzar jocs amb aros ( on els haviem de fer nar rodolant de difrents maneres), jocs amb bancs ( consistia en possar-nos 9 - 10 persones en el banc i de un en un haviem de passar de l'inici fins al final del banc sense caure del banc i un ultim joc que consistia a crear una paraula amb els nostres cosos. el nostre grup vam crear la paraula: Lleida.
dimecres, 7 d’octubre del 2009
Article: el fracaso escolar, viene de casa.
Desprès la professora ens va repartir el "guió" del treball del llibre " Educació i vida quotidiana" de l'autora Eulàlia Bosch per entregar-lo realitzat el dia 20 d'octubre i per poder-lo, també, treballar a classe.
I per últim vam estar debatint un article publicat el dia 23 de setembre del 2009 al diari l'avantguardia, " el fracaso escolar viene de casa". On van sorgir diferents opinions i maneres de veure les coses.
Personalment aquesta sessió em va agradar molt, tant els contes com el debat en si. Del debat em va agradar sentir els diferents punts de vista que podem tenir les persones sobre el tema de l'educació i si escola - familia van entrelligades o ´te més pes l'escola, la familia, el nen etc...
Ara mateix no em be cap frase a la ment per poder recalcar pero si que penso que " per tal que un nen aprengui i estigui motivat es feina de tots, tant de l'escola, com de la familia".
Blocs i Wikis
El blog és de contingut més estàtic el qual pots anar modificant les entrades, corregir errors, canviar el format, etc. Les entrades és poden ordenar i també és pot mantenir una interacció externa mitjançant comentaris.
Encanvi els wikis tenen un contingut més dinàmic, és a dir, en constant revisió. És intemporal i pateix modificacions, és a dir, pots anar ampliant la informació; per exemple, continuar novel·les, contes, cançons... independentment de la data.
Desprès vam poder veure també per a que serveix la icona de " Historial". Serveix per veure totes les pàguines que l'usuari ha fet servir i per poder obtenir aquella informació més ràpidament.
I una de les altres coses que vam estar parlant es sobre els treballs en grup. No es bo que els membres del grup es reparteixin la feina ja que un cop finalitzat el treball et dóna la sensació que només has realitzat una part d'aquest i que els coneixements generals no els tens i per tant es molt millor que un treball en grup el realitzem entre tots perque d'aquesta manera el resultat serà molt més satisfactori.
dissabte, 3 d’octubre del 2009
Apunts de classe 01/10/09
El passat dijous dia 1 d'octubre, a la clase de Gestió de informació i TIC vam estar parlant sobre els diferents navegadors que hi han a internet. Els navegadors més nombrats van ser el Mozilla Firefox i internet Explorer; aquests dos són els més utilitzats.
La gran diferència entre aquests dos navegadors, es que el Firefox es gratuït, mentre que l'Explorer has de pagar i et be donat amb el programa Microsoft.
Seguidament ens vam posar a treballar amb el programa Firefox, i una de les coses que vam poder aprendre va ser com corregir un test de faltes sense passar-lo pel Word ( que es lo que fariem normalment nosaltres); doncs amb el programa del Firefox pots corregir les faltes sense preocupar-te que el text et quedi desplaçat, i això pot ser possible instal·lant l'idioma que volem utilitzar. Els pasos per ha poder-ho realitzar dins el menú són els següents:
"Eines/Complements/Navega per tots el complements/Diccionaris i paquets d'idiomes".
Desprès vam aprendre, també, la manera de cercar imatges sense anar al google; per exemple, si volem cercar la imatge d'una girafa, a més d'anar directament al "google/ imagenes", és millor anar, per exemple, a la pàgina del zoo on allí i troabrem moltes imatges de girafes i amb més bona qualitat.
I per últim, una altra cosa que vam aprendre es la fiabilitat que ens dóna internet, és a dir, per buscar informació es millor consultar en webs d'educació ( edu365.cat, gencat, xtec... o bé fins i tot la biblioteca de Blanquerna) ja que aquesta informació a estat revisada per professionals; encanvi altres pàgines web pot ser que la informació que ens proporcionin no sigui fiable.
Resum del llibre " Usos educatius dels blocs".
Els blogs han estat una eina molt important tant pels professors com pels alumnes. Fins fa poc no van començar a introduir els blogs en l’àmbit escolar i al final a resultat ser una eina d'aprenentatge molt interessant; ja que amb ells et pots comunicar tant els alumnes entre ells com alumne - professor i per tant afavoreix, també, l'aprenentatge de cadascun d'ells.
Per tant la paraula blog té diverses definicions però el podríem definir com "una pàgina web personal que cada autor recull textos, articles, opinions diverses... que l'autor considera oportuns de publicar i ho fa de manera lliure".
Quant parlem de blogs educatius, podem fer èmfasi a diferents tipus de blogs: hi ha blogs de centre, blogs destinats a seminaris i cursos de formació en TIC per a professorat, blogs de professors ( individuals), blogs d’aula del professor, blog de professor – alumnes i blog d’aula de l’alumne. Cada bloc té la seva finalitat.
Al llibre també fa èmfasi del terme web 2.0 o web social, i una de les principals característiques és que els usuaris són els quins creen els continguts que hi han als blogs.
Un altre terme que recalca el llibre és el terme de blogosfera que la podríem definir com la comunitat d'usuaris de blogs, és a dir, tota aquella gent que tenen creat un blog es poden comunicar a través d'ell i per tant formen una comunitat d'usuaris on poden comunicar-se, mantenir un diàleg, discursos, etc...
És important que, quant utilitzem un blog, sapiguem tot el que es pot fer en ell i per tant és necessari saber per a que serveixen els enllaços, les etiquetes, blogroll, ping, plugin, post, retroenllaços, RSS, etc...
- Les etiquetes són elements per organitzar i identificar la informació.
- Els enllaços serveixen per buscar la informació de manera ràpida sense que ho hagis de buscar desde un altre servidor; és a dir, desde el blog pots enllaçar la pagina web que t’interessa i desde allí ja hi pots accedir.
- El blogroll és un menú que es mostra a l'inici del blog on els usuaris pengen els enllaços que més els i agrada.
- El ping és un sistema que s'utilitza per difondre els articles de cada usuari.
- El plugin són complements que permeten ampliar les possibilitats pròpies d'una plataforma.
- El post és un article o bé una entrada.
- Els retroenllaços es la relació que es crea quan en un bloc es fa referència a un article o entrada publicada en un altre blog.
- Els RSS permet escollir les fonts d'informació que t'interessen i que t'enviïn avisos d'actualització.