dilluns, 9 de novembre del 2009

dos entorns per a l'educació infantil

A continuació he penjat un document sobre dos pàguines web, on haviem de descriure-les i comparar les seves parts principals posant links d'exemple.

Pràctica al bloc

video: caminar

El divendres 6/11/09 en educació física la professora ens va mostrar un video que és titulava " caminar". En aquest video vam poder observar diversos tipus de reflexos: el reflex de marxa, grasping, estirament estàtic, etc... i també vam poder observar mètodes d'investigació.


Videos tu.tv

la màquina d'escriure

En les primeres sessions de música, vam escoltar " la màquina d'escriure" de Leroy Anderson ( EEUU 1950 ). I hem vist com podem fer música sense instruments o amb objectes normals.

Lectura en veu alta " l'afecte"

Havia arribat el dia d'escollir un fragment d'un llibre, una revista... i llegir-la en veu alta davant dels companys/es de la classe. Jo vaig escollir el tema de l'afecte; ja que és un dels pilars fonamentals en l'educació i sobretot en els infants.
No va ser un text gaire llarg però en tot i així vaig estar molt nerviosa; intentes fer-ho el més be possible, intentes controlar els nervis i que no es notin però s'acaben notant una mica.
Però he de dir que m'ho vaig passar molt bé escoltant els textos escollits per els meus companys i que va ser una de les maneres de " trencar una mica el gel" i començar-nos a acostumar a parlar i llegir en públic.
El text que vaig llegir es el següent:
"L'amor i l'afecte són les bases sobre les quals es construeix la relació amb els infants. Al llarg del desenvolupament infantil, especialment del primer al tercer any de vida, es va construint el lligam afectiu de la criatura amb les persones de referència, el vincle afectiu. Aquest lligam no és genètic, sinó fruit de la relació d'estima que mantenim amb elles.
Els infants necessiten sentir-se estimats i rebre nombroses manifestacions d'afecte de les persones que els envolten, sobretot del pare i de la mare. Només quan la criatura se sent estimada pels seus familiars és capaç de crèixer segura se si mateixa i amb una bona autoestima. Per tant, al llarg de tota la infància i adolescencia, les persones que teniu cura de la criatura heu d'assegurar-vos de fer-la sentir especial i important , demostrant-li tot el suport i afecte que necessita. Igualment, la criatura ha de percebre que ens alegrem dels èxits que va aconseguint a mesura que creix i es desenvolupa. Tots els avenços que faci ( les primeres paraules, els dibuixos, el fet de compartir les joguines, etc.) han de ser rebuts amb alegria de forma que la criatura se senti valorada i estimada".