dimecres, 25 de novembre del 2009

Seminari 24 de Novembre

En la classe de seminari d'ahir 24 de novembre vam poder comentar i opinar sobre la setmana de les activitats extraordinàries; com es obvi hi va haver-hi varies opinions, és a dir, activitats que ens van agradar més que unes altres.
Les tutores de seminari ens van deixar l'hora per poder possar en comú ( en grups) tota la informació recollida durant la setmana. Desprès, també vam tenir la opció d'assistir a un concert musical, a la universitat, dels alumnes de primer de Blanquerna. Jo i vaig assistir i la veritat es que va ser un concert molt bonic i divertit ja que celebravem el dia de Santa Llúcia.

Auditori

Auditori
I per acabar, la setmana extraordinaria d'activitats fora del recinte univeristari, vam anar a escoltar un concert "corda i descorda" a l'auditori. Personalment em va agradar molt ja que era un concert per a infants i va resultar ser un concert bònic i entretingut. A l'inici vam tenir una visita guiada on ens van explicar els diferents instruments i despres vam anar a escoltar el concert.
A continuació us deixo les imatges del concert " corda i descorda":















Joan XXIII

L'escola Joan XXIII de Bellvitge


A l'inici ens van fer una xerrada explicant-nos el funcionament del centre.



L'escola Joan XXIII consta de un total de 1524 alumnes i és una institució privada promoguda pels jesuites de catalunya i que tenim com a finalitat oferir activitats de formació en la seva triple dimensió: personal, social i religiosa.
En aquest moment la fundació Joan XXIII té dos grans projectes:

  • centre d'estudis Joan XXIII

  • centre de tecnologies Ituarte ( CETEI): centre de tecnologia que va muntar aules; i com a eslogan tenia: aprendre a nadar - aprendre a navegar ( piscina)

La seva missió era promoure una formació innovadora compromessa i personalitzada que satisfaci les demandes del nostre entorn, atenent-nos a criteris de promoció social i qualitat.

Pel que fa al seu caràcter propi, es un centre d'inspiració cristiana compromès en la realitat social del seu entorn.

I per finalitzar, cal fer èmfasi als fets diferencials del centre:

  • Atenció personalitzada
  • Innovació pedagògica

  • Innovació en TIC'S

  • Arrelada a l'entorn

  • Treball en xarxa

  • Escola associada a la UNESCO, lema del curs " ara es el moment..."

  • Relacions internacionals

  • Certificació ISO

A continuació us deixo algunes de les imatges de la sortida a l'escola Joan XXIII











Caixa fòrum

Caixa fòrum

El dimecres 18 haviem d'anar a visitar un espai educatiu de forma lliure, el nostre grup vam decidir anar al caixa fòrum, allí vam coincidir amb un grup escolar infantil. A continuació us deixo algunes imatges de la sortida.

Entrada

mural per un taller infantil

Terrassa

MNAC

Sortida al Museu Nacional d'Art de Catalunya ( MNAC)





El dimarts 17 de Novembre vam anar a visitar dues obres al MNAC:

  • Fades i follets

  • So i color
A l'inici de la sortida, ens van fer una petita explicació sobre el departament d'educació. El departmanet d'educació va neixer el 1975. Un grup d'estudiants van començar a dissenyar unes visites ja que creien que era important que els nens coneixessin l'art.
Actualment el dep. d'educació està compost per tres persones; dues estan llicenciades en Belles arts i Hisotòria de l'art i una en educació primària.

El MNAC és un dels museus més privilegiats de Catalunya ja que consta de tres tècnics i un equip d'educadors/es.

Tenen un programa educatiu on hi consten activitats relacionades en el món escolar ( 28 propostes diferents) que s'agrupen en tres grans grups.
  • visites guiades ( recorregut dins de les sales)
  • visites taller ( tipus taller plàstic)
  • visites dinamitzades ( visites guiades però amb suport; exemple, audició de música...)

I una altra línia es la del professorat.

Jo vaig assisitir a l'obra "so i color", la veritat es que potser m'esperava una mica més del que vaig poder observar, però al final em va agradar la forma de com ho treballariem amb els nens/es. Vam observar diferents obres d'art; a continuació us deixo unes quantes imatges de la sortida.













Naturpark

Sortida al Naturpark


El dilluns 16 de Novembre vam anar al naturpark on allí vam fer uns circuits mitjançant cordes, politjes... l'experiència va ser força interessant ja que en el meu cas no ho havia experimentat mai. A l'inici cada grup tenia el monitor que ens explicava el funcionament del circuit i com funcionava les politjes i tot el material que duiem de seguretat al damunt.

Un cop el monitor ens ho va explicar, vam fer el circuit de prova i a partir d'aquest, cadascuú podia fer el circuit que desitges: el taronja, el blau, el negre o el vermell.



A continuació us deixo una imatge de la sortida: